Mer info
 • sv
 • en
 • de
 • Foto: Tuana Fridén

  Torsö språkbyrå

  VÄLKOMMEN!

  Läs mer
 • Torsö språkbyrå

  Värdskap - Kunskap - Engagemang - Glädje

 • Här berättar jag om mitt yrke och mina guldstunder!

  Lyssna här!
 • Värdskap

  ... det lilla extra!

  Läs mer
 • Torsö Språkbyrå

  Välkommen!

  Läs mer
"Det märktes på ditt engagerade kroppsspråk att du tror på ditt budskap. Du inte bara förmedlade genom ord utan hela du strålade ut budskapet! Tack för en spännande presentation!"

Anders Grevby, Riksföreningen Bo på Lantgård i Sverige

"Professionellt bemötande och leverans med hög kvalitet är värdefullt. Därför räknar vi med Torsö språkbyrå.”

Johanna MacTaggart, Biosfärkontoret Mariestad

Torsö språkbyrås olika verksamheter

Översättning

Torsö språkbyrå arbetar med översättningar från svenska till tyska och andra språk. Genom medlemskap i Sveriges Facköversättarförening (SFÖ) och ett stor kontaktnät har jag möjlighet att ta hjälp av duktiga kollegor, så att jag även kan erbjuda helhetslösningar med flera andra språk. Hör av dig - jag berättar gärna mer!

Guidning och reseledning

Som auktoriserad Göteborgsguide berättar jag om Göteborgs spännande historia, om hur det är att leva i Göteborg idag samt visar även mina alldeles egna smultronställen. Vi åker runt med buss eller båt, eller också går vi en stadsvandring! Jag guidar även i Skaraborg, mellan Vänern och Vättern, längs med Göta kanal samt erbjuder reseledning i hela Västsverige, Östergötland och andra delar av Sverige och Skandinavien. Till mina specialområden i Skandinavien hör Lappland och Nordnorge med bl a Lofoten. Hör av dig, så skräddarsyr jag en upplevelse som passar just för dig och din grupp!

Göta kanal

Amanda Hessle på Torsö språkbyrå erbjuder vandrings- och cykelguidningar längs med Göta kanal. Göta kanal ger fantastiska upplevelser under alla delar av året. En vandring längs med en snötäckt Göta kanal en solig vinterdag, eller känna höstvindar medans man cyklar mellan slussarna... hör av dig - jag berättar gärna mer om vad Göta kanal har att erbjuda!

Föreläsningar och kurser

Att prata om värdskap, om guideyrket, mina erfarenheter från guideuppdrag i olika delar av Skandinavien, mina möten med gäster från olika kulturer samt mina rent yrkesmässiga kunskaper är bland det roligaste jag vet. Låt mig inspirera även DIG och din organisation! (Självklart även digitalt!) Hör gärna av dig - jag berättar gärna mer!
"Jag uppskattar Amandas noggrannhet i såväl det förberedande arbetet som uppföljningen samt inte minst hennes goda förmåga att leda utbildningar och fånga upp aktuella frågor och funderingar från deltagarna!”

Klara Börjesson Ahlqvist, Turistchef Falköpings kommun

Kurskoncept "Lätt att vara tysk gäst"

Torsö språkbyrås kurskoncept ”Lätt att vara tysk gäst” har genomförts i olika västsvenska områden, i syfte att öka värdskap gentemot tyskspråkiga gäster. Under kursen lär sig deltagare inte bara en del användbara fraser på tyska, utan tar även del av fakta kring bland annat kulturella skillnader, sociala koder i tyskspråkiga länder och hur den tyska marknaden fungerar.

"Amandas styrka i våra samarbeten är att hon inte bara jobbar noggrant och levererar snabbt, hon har dessutom lokalkännedom och erfarenheter från turism sedan tidigare. Torsö Språkbyrå har hjälpt oss översätta texter till såväl broschyrer som webbsidor."

Lotta Samuelsson, Turistchef Mariestad

Föreläsningar och kurser inom Värdskap - Guideteknik

Värdskap är någonting jag brinner för, och någonting som tydligt känns i allting jag gör.

VÄRDSKAP
Under mina kurser delar jag gärna med mig av mina erfarenheter från 25 år inom besöksnäringen. På ett personligt och engagerat sätt jobbar jag med begreppet Värdskap och förmedlar vikten av ett gott värdskap på ett besöksmål.

GUIDETEKNIK
Som certifierad guidevaliderare/yrkesbedömare och min mångåriga erfarenhet från mitt arbete som auktoriserad guide berättar jag om yrkets enorma betydelse för ett besöksmål, om olika guidetekniker och viktiga saker att tänka på när man möter och tar hand om en grupp/en gäst.

Välkommen att höra av dig, så sätter vi ihop ett upplägg som är anpassat efter behovet och önskemålen som finns hos dig.

"Den erfaring jeg har med Amanda Hessle og hvordan hun jobber med grupper og samarbeid med sjåfør er noe av det mest profesjonelle jeg har opplevd. Hun er veldig engasjert, omtenksom og har en unik samarbeids evne på alle måter med sjåfør. Erfaringen jag har opparbeidet med hun som reiseleder tilsier meg at en varm anbefalling på arbeidet hun gjør er henne fortjent."

Busschaufför Geir